Nederland op het EK voetbal

Net als vele evenementen en toernooien is het EK voetbal verschoven naar 2021. Het voetbal ligt alweer een tijdje stil en het lijkt erop dat er veel competities niet afgemaakt kunnen gaan worden. Voor de Eredivisie staat dat besluit inmiddels al vast. Daarmee is het uiteraard niet de enige sportcompetitie die dit seizoen op deze manier aan zijn einde gaat komen of helemaal niet door zal gaan.

Verplaatsing naar 2021

Wat het Europees Kampioenschap voetbal betreft was al langer duidelijk dat dit onder de huidige omstandigheden niet door kon gaan. Omdat het een jubileumeditie was heeft de UEFA het dit keer door het hele continent heen georganiseerd, met twaalf verschillende speelsteden in even veel landen. Doordat er dus extra veel moest worden gereisd, was eigenlijk al duidelijk dat het in deze opzet niet kon.

Vandaar dat het besluit is genomen om het toernooi in zijn geheel een jaar door te schuiven. Het zal sowieso alsnog een hele puzzel worden om de kalender voor volgend jaar in elkaar te draaien, omdat het voorlopig niet eerder dan september mogelijk lijkt te zijn om alle nationale en internationale clubcompetities weer op te gaan pakken. Hiermee wordt de druk op de toch al overvolle kalender nog eens een stuk vergroot, wat waarschijnlijk betekent dat er bepaalde keuzes gemaakt moeten worden.

De kansen van het Nederlands elftal

Niet iedereen die fan is van oranje was hier enorm rouwig om. Omdat er een hoop belangrijke spelers langdurig geblesseerd waren en het toernooi niet leken te gaan halen, komt het voor het Nederlands elftal misschien wel beter uit. Al is dit natuurlijk altijd moeilijk te zeggen, want niemand kan nu weten hoe de situatie er volgend jaar voor staat. Mocht iedereen wel fit zijn op dat moment dan lijkt het echter wel zo dat de ploeg een grotere kans heeft om ver te komen op het toernooi dan nu het geval was geweest. Nederland is dus niet kansloos en een gokje wagen bij platforms als Unibet EK 2020 zal wellicht interessanter zijn dan ooit.