De Olympische Spelen in Tokio

In verband met de coronacrisis is er enorm veel aan het veranderen. Niet alleen merkt de samenleving hier veel van, ook in de sportwereld is alles letterlijk op zijn kop gezet. Grote evenementen als het EK voetbal, de Tour de France, de Grand Slam-toernooien en nog vele anderen staan op de tocht of zijn zelfs al helemaal afgelast of verplaatst. Hetzelfde geldt voor de Olympische Spelen, die ook wel bekend staan als het grootste sportevenement ter wereld. Men zag geen andere optie dan deze op zijn minst een jaar door te schuiven. Daardoor zal het nu in 2021 plaats gaan vinden.

Nieuwe data bekendgemaakt

Er werd nog vrij lang gewacht voordat de spelen definitief werden doorgeschoven naar een jaar later. Na verloop van tijd werd echter al snel duidelijk dat er niets anders op zat dan deze drastische maatregel. Omdat reizen momenteel al nauwelijks mogelijk is en waarschijnlijk in zeer beperkte mate weer op gang gaat komen, is het natuurlijk volstrekt onmogelijk om een evenement van deze omvang te organiseren. Er komt een enorm aantal zaken bij kijken. Niet alleen komen er ontzettend veel mensen op af, ook het logistieke gedeelte is alleen mogelijk als alles zonder beperkingen gedaan kan worden.

De nieuwe data waarop de spelen plaats gaan vinden zijn ook gelijk bekend gemaakt. Dat zal nu vanaf vrijdag 23 juli tot en met zondag 8 augustus gaan gebeuren, in 2021 dus. Het is natuurlijk nog even afwachten hoe de hele situatie gaat lopen, maar normaal gesproken moet dit ver genoeg in de toekomst zijn om geen problemen op te leveren. Het zal de sportfans en de atleten echter weinig uitmaken. Deze zullen alleen maar gretiger zijn wanneer het dan toch eindelijk zover is. Wat dat betreft maakt dat het alleen maar leuker en hebben we allemaal genoeg om naar uit te kijken,