De grootste sportevenementen van 2021

Als gevolg van de corona-pandemie zijn er een aantal grote sportevenementen een jaar verplaats. Deze zullen nu in 2021 pas plaats gaan vinden, al moet de situatie rond die tijd natuurlijk wel verbeterd zijn. Het is in de geschiedenis zelden of nooit voorgekomen dat dergelijke evenementen verplaatst moesten worden, maar in dit geval zag men geen andere uitweg. Dit heeft ook alles te maken met de enorme organisatie die erbij komt kijken.

Het EK en de Olympische Spelen

Twee van de grootste evenementen die er zijn, het EK voetbal en de Olympische Spelen, zijn verplaatst naar volgend jaar zomer. De Olympische Spelen vinden plaats in het Japanse Tokio. Het EK wordt door heel Europa gespeeld, omdat het een jubileumeditie is. Wanneer je deze wedstrijden wilt kijken kun je dat op Unibet TV voetbal uitgebreid doen. Hier zie je alle wedstrijden en kun je ook nog eens inzetten op wedstrijden.

Evenementen die doorgaan in een andere vorm

Ondanks dat zijn er wel een aantal grote wedstrijden die alsnog zijn afgemaakt. Wel gebeurt dit onder hele andere omstandigheden. Zo zijn de laatste wedstrijden voor de Champions League afgewerkt in Portugal en voor de Europa League is die gebeurd in Duitsland. De Tour de France is ook verplaatst en zal nu in augustus en september gereden worden, terwijl dit normaal gesproken altijd in juli gebeurt. Het Formule 1 seizoen is ingekort en er worden veel races verreden op circuits die normaal gesproken niet op de kalender staan.

Zelfs de finale van het NBA-seizoen wordt alsnog afgewerkt, al gebeurt dit natuurlijk op een hele andere manier dan normaal het geval is. Alle teams werken de play-off wedstrijden af in Disney World in Orlando. Op deze manier hoeft er niet gereisd te worden en hiermee wordt het risico op verspreiding van het coronavirus zoveel mogelijk verminderd.