Wimbledon er den ældste tennisturnering i historien. Turneringen startede ud som en turnering for mænd den 9. juli 1877, og finalen blev udskudt i tre dage på grund af regn, men i sidste ende kunne britiske Spencer Gore kalde sig for Wimbledon mester.

I 1884 blev dame single og herre double tilføjet til turneringen. Dame double og mix double blev tilføjet i 1913. Indtil 1922 skulle den forsvarende mester kun stille op i finalen, men dette blev lavet om i 1922, og i dag skal alle 128 spillere i henholdsvis dame single og herre single gennem flere kampe for at nå til trofæet i sidste ende.

Tennis blev kommercielt i 1968. Her begyndte det, man kalder for “open era”, hvor alle spillerne kan deltage i alle turneringer. Det var også i 1968, at de bedste spillere nu kunne leve af at være professionelle tennisspillere.

Rekorder i Wimbledon deles op i tiden mellem 1877 og 1968 og derefter “open era”, som stadigvæk kører den dag i dag. Roger Federer fra Schweiz er den mest succesrige mandlige tennisspiller i singles med otte trofæer i skabet, men amerikanske Martina Navratilova har rekorden i dame single med ni trofæer.

Professionelle tennisturneringer

I dag er der som sagt mange velkendte navne i tennis-branchen, som tjener flere millioner kroner hvert år. Det gør de ved at konkurrere i turneringer som Wimbledon, samt alle de andre tennisturneringer, som er en del af henholdsvis WTA kalenderen og ATP kalenderen.

WTA står for “Women’s Tennis Association”, og det er damernes tennisforbund, som blev grundlagt af Billie Jean King tilbage i 1973. Hvert år bliver der afholdt ca. 60 tennisturneringer over hele verden, som er en del af WTA-kalenderen, som blandt andet danske Caroline Wozniacki dyster i.

Wozniacki var også trækplastret tilbage i 2010, da den første professionelle turnering for kvinder blev afholdt i Danmark. Måske husker du WTA e-Boks Sony Ericsson Open, som er navnet på turneringen, som fik WTA tennisspillere til at besøge Danmark i 2010, 2011 og 2012 inden arrangørerne fra Nordic Sports Group valgte at opgive rettighederne til turneringen.

Association of Tennis Professionals (ATP) er navnet på mændenes tennisforbund, som blev grundlagt et år før damernes. Mændene deltager i flere tennisturneringer end kvinderne. I årrækken mellem 2014 og 2018 har det været mellem 64 og 68 turneringer i ATP kalenderen. Flere af turneringerne er en del af både WTA og ATP kalenderen. Det gælder blandt andet Wimbledon samt de andre årlige grand slams US Open, Australian Open og French Open.